Elektrohidrolik Ameliyat Masaları

Aeon Ameliyat Masası, ameliyatlarda hastalara değişik pozisyonlar verilebilmektedir. Hasta güvenliğini ön planda tutarak,ameliyathane koşullarına uygun paslanmaz çelikten imal yapılmıştır.


Cerrahi Masa; yukarı - aşağı, sırt bölümü aşağı-yukarı, lateral tilt, Trendelenburg- ters Trendelenburg, baş ve ayak yönüne kayma pozisyonları, elektrohidrolik olarak , kablolu el kumandası ve yedek gövde kumandası ile gerçekleştirebil mektedir. Baş bölümü gazlı piston ,ayak bölümlerinin hareketleri gazlı piston, ile yapılmaktadır. Masanın hareketlerini sağlayan elektrohidrolik sistem, batarya şarj sistemi ile beslenir. Batarya sistemi ile elektrik kesintisine karşı masa yaklaşık 30 tam hareket yapmasını sağlar.


Masa üst tablası sıvıya dayanıklı malzemeden üretilmiş olup, baş, sırt , oturma, böbrek elevatör, sağ ve sol ayak bölümünden oluşmaktadır. Ameliyat masası tablasının minderleri antistatik, sıvı geçirmez,, Memory Foam malzemeden üretilmiştir. Yumuşak özellikli olup, hastayı baskılardan dolayı rahatsız etmemektedir ve röntgen ışınlarını geçiren yapıdadır. Minderler masa üst tablasına sabitlenmiş, gerektiğinde kolaylıkla çıkartılıp yıkanarak, silinerek dezenfekte edilebilir. Minderlerin içerisine hiçbir şekilde kan ve sıvı nüfuz etmemektedir.

Masa üst tablası C kollu röntgen cihazları ile kullanım işin baş ve ayak ucuna doğru kayabilmektedir. (300 mm)
Masa antistatik özelliğe sahip dört tekerleği ile kolaylıkla istenilen yönde hareket ettirilebilir.

Ameliyat  masasının sabitleme ayakları, masanın bulunduğu konumda sabitler. Masa aksesuarlar, masanın her iki yanında bulunan paslanmaz çelikten üretilmiş kenar raylar üzerine kelepçe ile sabitlenebilir.